Over Triflor

1

23

TRIFLOR BV, in 1965 opgericht als broeierij bedrijf, is in de loop van 40 jaar uitgegroeid tot een allesomvattend tulpenbedrijf. Van veredeling (ontwikkeling nieuwe variëteiten), teelt, handel- en export tot broeierij: alle facetten van bol tot bloem worden doorlopen. Het teeltplan omvat zo’n 70 ha. in Nederland, waarvan een gedeelte rond Oude Niedorp en een gedeelte in Flevoland, alsmede 10 ha. in Zuid-Frankrijk en 80 ha. in Nieuw Zeeland.

De broeierij omvat ruim 20 miljoen tulpen die gebroeid worden in de periode van 1 november tot 30 april. Vrijwel alle tulpen worden verhandeld via de bloemenveiling FloraHolland, vestigingen Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk.

Jaarlijks worden rond de 55 miljoen bollen vanuit Nederland geëxporteerd, waarvan 2/3 deel bestemd is voor de Amerikaanse broeierij. Andere afzetgebieden zijn Australië, Rusland, Polen, Zweden, Oostenrijk en Frankrijk. Daarnaast worden rond de 6 miljoen bollen binnen Nederland afgezet. Verder gaan rechtstreeks vanuit Nieuw Zeeland ruim 25 miljoen bollen richting de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Er zijn 20 medewerkers in fulltime vaste dienst, 20 vaste parttimers, 50 scholieren en oproepkrachten, in de zomermaanden aangevuld met 150 scholieren voor het bollenpellen.