Over Triflor

Triflor, in 1965 opgericht als broeierij bedrijf, is in de loop van ruim 50 jaar uitgegroeid tot een allesomvattend tulpenbedrijf. Van veredeling (ontwikkeling nieuwe variëteiten), teelt, handel- en export tot broeierij: alle facetten van bol tot bloem worden doorlopen. Het teeltplan omvat zo’n 100 ha. in Nederland, waarvan een gedeelte rond Oude Niedorp en een gedeelte in Flevoland, alsmede 20 ha. in Zuid-Frankrijk en 100 ha. in Nieuw Zeeland.

De broeierij omvat ruim 25 miljoen tulpen die gebroeid worden in de periode van 1 november tot 30 april. Vrijwel alle tulpen worden verhandeld via de bloemenveiling FloraHolland, vestigingen Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk.

Jaarlijks worden rond de 65 miljoen bollen vanuit Nederland geëxporteerd, waarvan 2/3 deel bestemd is voor de Amerikaanse broeierij. Andere afzetgebieden zijn Australië, Polen, Zweden, Oostenrijk en Frankrijk. Daarnaast worden rond de 6 miljoen bollen binnen Nederland afgezet. Verder gaan rechtstreeks vanuit Nieuw Zeeland ruim 47 miljoen bollen richting de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Er zijn 20 medewerkers in fulltime vaste dienst, 20 vaste parttimers, 50 scholieren en oproepkrachten, in de piekmomenten aangevuld met uitzendkrachten en scholieren.

Triflor NZ

Triflor NZ is het Nieuw-Zeelandse dochterbedrijf van Triflor. Triflor NZ is in 2000 opgericht en gevestigd in Edendale (zuidereiland).

De dagelijkse leiding is in handen van Ruud Verplancke. Tijdens piekmomenten, zoals bij het planten, rooien en pellen van de bollen, wordt hij geassisteerd door specialisten uit Nederland.

Ieder jaar wordt er circa 100 hectare tulpen geteeld. Dit is deels op contract voor derden en deels voor eigen export en broeierij in Nederland.