Broeierij

De broeierij omvat zo’n 120 verschillende cultivars op seizoensbasis. Op piekmomenten worden ca. 40 cultivars tegelijk in bloei getrokken. Een aanzienlijk deel van de cultivars dat gebroeid wordt bevindt zich in het semi exclusieve assortiment.

Naast cultivars met aparte kleuren of zeer goede eigenschappen, onderscheidt het sortiment zich vooral door de vele crispa, parkiet, en (pioen) dubbele tulpen. De nadruk bij het gebroeide sortiment ligt op het brengen van een zo goed mogelijke kwaliteit. Daarom worden er geen ijstulpen in bloei getrokken, maar wordt getracht met verse bollen (Frankrijk en Nieuw-Zeeland) een kwalitatief beter produkt op de markt te zetten.

Het grootste deel van de tulpen wordt sinds seizoen 2003/2004 gebroeid op een modern containersysteem. Dit systeem was tijdens de eerste seizoenen uniek in Nederland door het gebruik van halve containers. Inmiddels hebben meerdere bedrijven dit voorbeeld gevolgd.

Door de plukbanen zo kort mogelijk te houden kunnen er op piekmomenten ca. 50 plukkers tegelijk plukken. Hierdoor is het in tegenstelling tot andere systemen mogelijk om ook tijdens extreme weersomstandigheden (warmte) een constante kwaliteit te plukken met een egaal rijpheidstadium.

In seizoen 2007-2008 werd ruim 8000 m2 nieuwe kas in gebruik genomen. Het logistieke systeem in deze kas borduurt voort op het in 2003 gebouwde systeem. Door deze uitbreiding kan Triflor zijn klanten tijdens de belangrijke bloemenperiodes nog beter bedienen.

In seizoen 2010-2011 hebben wij de Furora bosmachine van Bercomex in gebruik genomen. De machine heeft, na uitbreiding met één bosstation in november 2011, een capaciteit van ca. 14.000 stelen per uur netto. Bloemen worden automatisch gebost, met de boven- en onderkant gelijk. Er kunnen meerdere sorteringen en meerdere gewassen mee verwerkt worden. Kijk naar diverse filmpjes van de Furora.

Een greep uit ons assortiment. Klik hier voor het volledige assortiment.